dissabte, 21 de març del 2009

Èxit en la presentació de CRITS DELS NENS


Dijous passat a la Sala Fòrum del Diari de Terrassa es va viure un fet sorprenent, el caliu de tota la gent que va fer acte de presència per conèixer d'apop la nova associació Crits dels Nens. Les expectatives es van superar i la sala auditori va quedar petita per a tothom.

L'acte va ser guiat i presentat de manera excel·lent per Joan Carles Peris. El primer en prendre la paraula va ser en Ferran Morillas, vicepresident de Crits dels Nens i home d'acció durant els viatges al Magrib i a l'Àfrica subsahariana. Va parlar de com va sorgir la idea de crear l'associació. Va fer referència a la necessitat de totes aquelles persones que d'alguna manera o altra senten la necessitat de tornar les sinergies a aquelles gents que coneixent durant un viatge.

Seguidament va ser el torn del Dr. Josep Gual. Va presentar els projectes actuals i anteriors on Crits dels Nens hi participa. Va posar l'exemple de protocol d'actuació que utilitza Crits dels Nens, i per això va mostrar el cas de 'Souleymane Traoré'.

Mamatal Ag Dahmane, el nostre home a Mali, el fidel abanderat de la cultura tuareg, va ser qui ens va deixar a tots sorpresos quan va fer el seu discurs en català. Un text que publicarem en aquest mateix blog. Va parlar de la importància de caminar plegats en projectes com aquest. Mamatal va presentar les imatges en primícia que van arribar el mateix dia, un extracte del reportatge que TVE prepara pel mes d'abril. Unes imatges de Lluís Escartin dels campaments nòmades del nord de Tombuctú. Unes imatges precioses amb el so original.

I, finalment, la Sra. Amintakane Sacko, va presentar el Centre que gestiona, Cris des Mères, un centre d'acollida d'infants víctimes d'abandonament o violència. Va fer la conferència en francès i traduïda subtilment per Laia Ferrer consecutivament.

Finalitzats els parlaments va sortir el Cor de l'Escola El Cim, 35 alumnes que dirigits per l'Olympia Villalba van cantar un tema de la BSO de los Chicos del Coro 'Vois sur ton chemin', BSO 'El Rei lleó' i 'Que tinguem sort' de Lluís Llach.

Volem agraïm tot l'equip el suport de tots aquells que vau sentir la necessitat o la curiositat de conèixer la feina que estem fent. Agrair a totes aquelles entitats i empreses que han fet possible donar-nos a conèixer i sortir a la llum: el Diari de Terrassa, les Gràfiques Marcet, el Consorci Sanitari de Terrassa, l'Escola El Cim, La Caixa, Caixa de Terrassa, Rotary Club de Terrassa, el cos dels Mossos d'Esquadra, l'Hospital Germans Trias i Pujol, el Club Egara de Terrassa, Faktoria d'Arts.

Volem agrair a tot l'equip que ha participat de l'organització de la presentació de l'acte, que ha dedicat temps i esforços.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada